Wednesday, January 6, 2010

Permainan "Spirit of the Coin"

Hi KC,

Salam sejahtera. Saya Shalini dari Johor Bahru antara peminat Misteri Jam 12.

Saya ada beberapa pengalaman yang seram yang memang benar-benar wujud. Buat pengetahuan semua, saya belajar di sekolah berasrama penuh di Johor Bharu. Saya rasa anda semua mesti pernah dengar tentang "Spirit of The Coin". Permainan ini memang benar-benar wujud dan saya serta rakan-rakan saya ingin bermain permainan ini dan tidak percaya dengan makhluk-makhluk halus. Oleh itu, kami telah bermain permainan in selama dua hari.

Hari pertama kita bermain, memang kita bercakap atau berhubung dengan makhkuk halus. Hari kedua, semasa kami asyik bermain, tiba-tiba diut syiling yang kami guna terkeluar dari kertas. Makhluk halus itu dah marah. Kami bersusah payah dan dengan perasaan takut telah memasukkan duit syiling itu ke dalam kertas A4. Selepas terkena dengan perkara ini, kami tidak berani bermain benda itu lagi. Kami pun baliklah bilik masing-masing dan tidur. Bilik saya didiami 3 orang. Belakang katil saya, iaitu hujung bilik saya, memang kosong. Tidak ada barang. Asrama saya dikelilingi hutan yang tebal dan juga kubur Cina dan kubur Melayu.

Semasa saya baring nak tidur, memang saya tidak dapat melelapkan mata. Tiba-tiba saya terdengar bunyi anjing menyalak. Saya sempat tengok jam. Ia menunjukkan pukul 1 pagi. Kemudian, saya rasa seperti ada seseorang berdiri di belakang katil saya. Bunyi anjing menyalak semakin kuat. Saya memang takut hendak berpusing. Bulu roma saya dah naik. Saya pun terus tarik selimut dan tutup seluruh badan saya. Saya memang tidak dapat buka mata saya.

Tiba-tiba selimut saya ditarik. Saya rasa ada seseorang berdiri di sebelah saya. Tak tahulah siapa. Saya rasa tangan saya dipegang kuat dengan erat. Semacam ada orang pukul tangan saya. Saya tidak dapat nak buka tapak tangan saya. Saya cuba membuka mulut memanggil kawan sebilik saya yang tidur di sebelah saya, tetapi mulut saya terkunci. Macam ada orang menahan mulut saya supaya tidak boleh bercakap. Saya menangis. Apa yang saya dapat buat, saya bacalah ayat-ayat suci yang saya tahu. Selepas beberapa kali saya baca ayat-ayat suci barulah saya boleh buka tapak tangan saya dan boleh buka mulut bercakap.

Pada keesokan hari saya dah menceritakan kejadian ini kepada rakan-rakan saya. Malam itu, mereka pun adakan bacaan surah Yasin di asrama. Saya tidak tahu apa yang mengganggu saya. Mungkin makhluk itu nak masuk ke dalam badan saya. Saya tidak tahu sama ada kejadian yang wujud ini berkaitan dengan "Spirit of the Coin" yang kami main. Di sini cuma saya nak nasihatkan kepada semua orang, tolonglah percaya pada permainan ini dan jangan sesekali cuba bermain permainan yang mencabar ini, terima kasih... Salam sejahtera...

TERIMA KASIH SHALINI!!!

No comments: